Skip to content

TotalEnergies biedt vandaag al in een aantal stations CNG aan. Compressed natural gas of aardgas onder druk is een groener, meer duurzaam alternatief.

Hierdoor kan u rekenen op voordelen als:

  • de goedkoopste én schoonste fossiele brandstof op de markt
  • laag verbruik voor een lagere kost per kilometer
  • geschikt voor personenwagen, bestelwagens, bussen en vrachtwagens
  • hoge autonomie waardoor u zorgeloos onderweg bent
  • stillere voertuigen
  • zeer lage uitstoot van NOx, roet en fijnstof
  • veilige technologie waarmee u overal mag parkeren, ook ondergronds

Het tanken van CNG is even snel en eenvoudig als het tanken van diesel of benzine en wordt aangerekend per getankte kilogram. Bovendien betaalt u 35% tot 75% minder aan de pomp dan wanneer u diesel of benzine tankt. Daarbovenop is tanken op CNG nog eens 20% goedkoper dan elektriciteit en tot 60% goedkoper dan de hybride op benzine en elektriciteit. 

Het groenste alternatief: Bio-CNG

Bio-CNG is de duurzame variant van CNG en wordt ook wel groengas, biogas of biomethaan genoemd. Het verschil bij deze duurzame fossiele brandstof is dat het gas geproduceerd wordt  uit 100% organisch afval. Dit biogas produceert 80% minder uitstoot dan diesel, waardoor u met CNG nagenoeg volledig CO2-neutraal rijdt. Wagens die vandaag op CNG rijden kunnen moeiteloos overschakelen op CNG. 

Bio-CNG is vandaag al beschikbaar voor professionelen via certificaten. Door te kiezen voor bio-CNG als hernieuwbare en ecologische brandstof beantwoordt TotalEnergies aan de groeiende vraag naar een milieuvriendelijke duurzame brandstof.

WAAR TANKT U MET DE TOTALENERGIES KAART CNG IN BELGIË?

Eenvoudig opzoeken waar u vandaag al (CNG kunt tanken? Dat kan eenvoudig via onze Station Finder of door het downloaden van onze app.