Skip to content

Voordelen van huisbrandolie voor professionals

Huisbrandolie biedt talloze voordelen en is daarom vandaag de meestgebruikte brandstof in België. Mazout is niet alleen eenvoudig te combineren met groene energie, zoals fotovoltaïsche of zonnepanelen, maar biedt tal van andere troeven: voordelige prijs-kwaliteitsverhouding, veiligheid, gebruiksgemak en hoog rendement, dit alles met inachtneming van het milieu.

Investering op lange termijn

Een verwarmingsinstallatie op mazout wordt gezien als een duurzame en rendabele investering op lange termijn. Een moderne mazoutketel gaat minstens 20 jaar mee. De levensduur kan gemakkelijk oplopen tot 30 jaar, indien de installatie periodiek onderhouden wordt

Reële besparingen dankzij huisbrandolie

Per verbruikte liter levert huisbrandolie een hoge verbrandingswarmte. Dankzij het verbrandingsrendement biedt huisbrandolie een uiterst interessante prijs-kwaliteitsverhouding.

Dit rendement wordt nóg groter wanneer u kiest voor mazout van superieure kwaliteit, zoals TOTAL Mazout Ultra en wanneer u een ketel van de laatste generatie gebruikt. Deze mazoutketels werken steeds efficiënter en beperken het dagelijkse mazoutverbruik dankzij geoptimaliseerde verbrandingssystemen.

Maak uw onderneming zelfvoorzienend op energiegebied

Huisbrandolie biedt professionele gebruikers meer autonomie. Alleen het reële verbruik wordt in rekening gebracht aan uw onderneming. U staat helemaal zelf in voor het beheer van uw mazoutverbruik en -bevoorrading en houdt zo de budgettaire teugels stevig in handen.

Stabiele en veilige brandstof

Huisbrandolie is onontvlambaar bij omgevingstemperatuur en dus niet explosiegevaarlijk. Vandaag wordt huisbrandolie gezien als veilige brandstof. Bij de verbranding komt er slechts een kleine hoeveelheid koolmonoxide (CO) vrij. Het gevaar voor CO-vergiftiging is dus vrijwel onbestaand.

Bovendien is huisbrandolie uitstekend bestand tegen lage temperaturen. U kunt deze brandstof veilig opslaan, zowel buiten als binnen.

Ideale aanvulling van andere hernieuwbare energiebronnen

Verwarmingsinstallaties op mazout veranderen voortdurend dankzij de continue, technologische innovaties. Tegenwoordig is een mazoutketel eenvoudig te combineren met andere moderne technologieën, waaronder installaties die hernieuwbare energiebronnen gebruiken, zoals zonne-energiecollectoren, fotovoltaïsche panelen of nog hout- en pelletkachels