Skip to content

De Pellets Premium zijn afkomstig van onze Belgische bossen en beantwoorden aan de strengste sectorale normen. Daarom waarborgen ze u een propere en milieuvriendelijke verbranding en een optimaal rendement.

Wie opteert voor Pellets Premium om zich te verwarmen, maakt absoluut de juiste keuze. Deze houtgranulaten bieden inderdaad verschillende troeven.

De pellets van TotalEnergies, milieuvriendelijke, Belgische granulaten

De pellets die TotalEnergies België verkoopt, worden geproduceerd in ons eigen land op basis van reststoffen van naaldbomen, zoals houtzaagsel en houtkrullen die voortkomen uit de verbouwing van duurzaam beheerde bossen. Al dat hout is PEFC 07-31-372 -gecertificeerd*. De pellets bevatten geen enkel chemisch bindmiddel noch schors, wat borg staat voor de kwaliteit van de verbranding en de nefaste invloed van de productie ervan op het milieu sterk beperkt.

De Pellets Premium zijn dus 100 % natuurlijk: ze zorgen voor uw verwarmingsinstallatie en tegelijk ook voor het milieu. En omdat ze afkomstig zijn van onze regio’s, wordt de voetafdruk in het kader van het transport en van de levering van de pellets tot het minimum beperkt.

De TotalEnergies pellets vormen ook een 100% hernieuwbare verwarmingsbrandstof. De nieuw aangeplante bomen compenseren de CO2 die in de atmosfeer terechtkomt tijdens de verbranding van de houtgranulaten.

* TotalEnergies Marketing Belgium is bezig met een PEFC 07-31-372 -certificeringsproces om haar consumenten een kwaliteitspellet te leveren die wordt verkregen na een wereldwijd controleproces (door middel van een " PEFC 07-31-372 Chain of Custody"). Dit proces getuigt van het duurzame beheer van het bos en de producten die ervan zijn afgeleid, van de aanplant van de boom, de transformatie ervan en de marketing van het eindproduct (pellets in ons geval). Het zorgt ervoor dat de verschillende belanghebbenden in de productie-/marketingketen voldoen aan milieu-, sociale en economische criteria. We werken samen met partners die dezelfde waarden respecteren en zich inzetten voor hetzelfde proces. Ons certificaat: WOOD. BE-COC-001556 – licentie: PEFC/07-31-372

De Pellets Premium, de zekerheid van een hoge prestatie

De pellets van TotalEnergies in zakken zijn DINplus en ENplus gecertificeerd, waardoor ze beantwoorden aan de hoogste productiecriteria op de markt en ze zelfs overtreffen.

Die normen waarborgen een maximaal rendement van de pellets en certificeren dat de kwaliteit ervan in stand wordt gehouden tijdens de hele productie- en bevoorradingsketen. In het kader daarvan worden de Pellets Premium regelmatig onderworpen aan nauwgezette controles:

  • bij ontvangst van de grondstof (het hout) ;
  • tijdens de productie, het laden en de levering ervan, overal in België.

Dankzij de zeer hoge mechanische weerstand, zijn de pellets van TotalEnergies schokbestendiger. De afmetingen ervan – 6 mm diameter en 3 cm lang – zijn ideaal, of ze nu worden gebruikt in een pelletskachel of in een verwarmingsketel die werkt op houtgranulaten.

Ze vertonen bovendien een gering vochtgehalte en een lage fijne fractie, waardoor de Pellets Premium langer meegaan, beter verbranden en dus een hoger rendement opleveren. De verbranding ervan produceert ook weinig as, waardoor uw toestel minder snel vuil wordt. Dit betekent dat de pellets:

  • helpen uw dagelijkse verbruik naar beneden te halen;
  • u een grotere autonomie bezorgen;
  • beter en op de lange termijn zorg dragen voor uw installatie.

 

EIGENSCHAPPEN VAN DE PELLETS

VEREISTEN VAN DE DINplus CERTIFICERING

VEREISTEN VAN DE ENplus CERTIFICERING

TOTAL Pellets Premium

Calorische onderwaarde (NCV)

≥ 4,6kWh/kg

≥ 4,6kWh/kg

≥ 4,7kWh/kg

Vochtigheidsgraad

≤ 10 %

≤ 10 %

< 8 %

Aspercentage

≤ 0,7%

≤ 0,7%

< 0,5%

Fijne fractie

≤ 0,5 %

≤ 0,5 %

≤ 0,5%

Additief

< 2 %

< 2 %

≤ 1 % = 100 % natuurlijk

Volumieke massa

≥ 600kg/m3

≥ 600kg ≥ MVA ≥ 750

≥ 630kg/m3

Mechanische weerstand

≥ 97,5 %

≥ 98 %

≥ 98 %

TotalEnergies in België staat in voor de verkoop van pellets

TotalEnergies in België staat in voor de verkoop van pellets die in onze streken worden geproduceerd en via verschillende leveranciers verspreid over het hele land. De houtgranulaten zijn beschikbaar in bulk en ook in handige, gemakkelijk te verhandelen zakken van 15 kg. Ze worden zo snel als mogelijk geleverd in uw plaats van opslag en door een ervaren professional.