Skip to content

Quartz

Quartz:
Innovatieve smeermiddelen voor alle typen motoren
Voor een optimaal presterende motor, is smeermiddel een onmisbare component. Door wrijving te verminderen tussen de verschillende onderdelen wordt de slijtage vertraagd. Het zorgt voor een schone motor en voorkomt corrosie. Het juiste smeermiddel is daarom essentieel voor de bescherming en verlenging van de levensduur van uw voertuig.
Ontdek het nieuwe avontuur van onze RobotQuartz
Motorolie voor voertuigen met verbrandingsmotoren
Moderne motoren zijn ontworpen om meer vermogen te leveren in een kleiner formaat. Als gevolg daarvan is er een groter risico op oververhitting, hoge druk en voortijdige olie degradatie. De keuze van een hoogwaardige motorolie is dan ook van cruciaal belang om de wrijving in metalen onderdelen te beperken en voortijdige motor slijtage te voorkomen.

Quartz met Age-Resistance Technology, biedt tot 74% minder slijtage vergeleken met de industrie limieten.* De unieke combinatie van hyperactieve moleculen creëert een sterke dikke oliefilm op alle betrokken motoronderdelen. De motor wordt beschermd tegen een groot aantal uitdagingen, van slijtage tot olieoxidatie, zelfs bij extreme temperaturen.

Dus, de volgende keer dat u zich afvraagt welke motorolie u moet gebruiken, kies dan voor prestaties en een bescherming die lang meegaan.
* Gebaseerd op de ACEA OM646LA test. Resultaat voor Quartz 9000 5W 40 vergeleken met de industriereferentie zoals gedefinieerd door de Europese Associatie van Automobielfabrikanten (ACEA).
Quartz met Age-Resistance Technology biedt ultieme motorbescherming door olieoxidatie, wrijving en slib opbouw te verminderen. Met Quartz Ineo en Quartz 9000 series bespaart u op onderhoud en houdt u uw motor langer jong.
Motorolie voor hybride voertuigen
Wanneer het tijd is voor een nieuwe auto, kiezen steeds meer weggebruikers voor voertuigen die schoner en milieuvriendelijker zijn, zoals bijvoorbeeld hybride wagens.

Maar hoewel deze voertuigen goede eigenschappen bieden en milieuvriendelijker zijn, hebben ze ook kenmerken die om speciale aandacht en aangepaste onderhoudsproducten vragen.
Zo hebben hybride voertuigen nog steeds een efficiënte smering nodig, die alleen kan worden verkregen door specifiek ontwikkelde motoroliën.

Daarom heeft TotalEnergies het Quartz Ineo Xtra & Quartz 9000 Xtra-gamma ontwikkeld dat is voorzien van Eco-Science technologie die de levensduur en prestaties van motoren verbetert en het brandstofverbruik verlaagt. Dit gamma verwijdert niet alleen onzuiverheden, beschermt motoren maar levert ook:
- Tot 4% brandstofbesparing, gelijk aan een verbetering van 33% ten opzichte van de industrienormen en **
- Tot 15X sterkere oliestabiliteit vergeleken met de industrierichtlijnen ***

Quartz Ineo Xtra & Quartz 9000 Xtra, met Eco-Science Technologie biedt optimaal motoronderhoud voor maximale prestaties.
** Gebaseerd op de ACEA M111 brandstofbesparingstest. Resultaat voor Quartz Ineo Xtra Dynamics 0W-20 vergeleken met de industriereferentie zoals gedefinieerd door de Europese Associatie van Automobielfabrikanten (ACEA).
*** Gebaseerd op de API Seq IIIH hoge temperatuur olie indikkende test. Resultaat voor Quartz Ineo Xtra V-Drive 0W-20 vergeleken met de industriereferentie zoals gedefinieerd door het American Petroleum Institute (API).
Kies voor het onderhoud van uw hybride voertuig het Quartz Ineo Xtra & Quartz 9000 Xtra-gamma van TotalEnergies en profiteer van een betere motorbescherming, een onovertroffen oliestabiliteit, een lager brandstofverbruik en dus een lagere CO2-uitstoot.
Vloeistoffen voor Elektrische Voertuigen
De toekomst van automotive draait om elektrische voertuigen. In het volgende decennium zullen elektrische auto's naar verwachting de best verkopende auto's ter wereld worden. Ook al hebben elektrische auto’s geen motorolie nodig, ze gebruiken wel specifieke vloeistoffen.
Nu Elektrische Voertuigen (EV) steeds krachtiger worden en de batterij laadtijd en actieradius verbeteren, zijn standaard vloeistoffen niet meer voldoende. Ze zijn niet robuust genoeg, onvoldoende hitte bestendig en hebben te weinig koelvermogen.
TotalEnergies introduceert daarom Quartz EV Fluids, een reeks vloeistoffen die speciaal is ontwikkeld voor elektrische voertuigen.

Quartz EV Fluids komen voort uit intensieve Research & Development en bieden maatwerk in technische oplossingen om de nieuwe elektrische en thermische processen en de materialen van elektrische voertuigen optimaal te ondersteunen.
Verbeterde isolatie

Vloeistoffen die in elektrische voertuigen worden gebruikt, moeten elektrisch isolerend zijn.
De vloeistof moet isolerend zijn om vonkvorming te voorkomen, aangezien deze in nauw contact komt met de elektrische en/of elektronische onderdelen van het voertuig.
De diëlektrische eigenschappen moeten gedurende lange tijd stabiel blijven, ondanks zware bedrijfsomstandigheden zoals stijgende temperaturen, oxidatie, vochtigheid en slijtage van deeltjes

Verbeterde thermische contrôle

De maximale efficiëntie van een lithium-ionbatterij bevindt zich binnen een zeer beperkt temperatuurbereik.
Een temperatuur boven of onder dit bereik heeft een drastische invloed op de prestaties en de levensduur van de batterij.
Daarom moet het thermisch beheer de batterij in staat stellen binnen dit temperatuurbereik te werken, zelfs onder extreme omstandigheden zoals snelladen en een warm of koud klimaat.

Verbeterde compatibiliteit

Materiaalcompatibiliteit is van cruciaal belang voor de vloeistoffen die in elektrische voertuigen worden gebruikt wegens de grote hoeveelheid koper die in de onderdelen aanwezig is, vooral in e-transmissies.
Vloeistoffen moeten bescherming bieden tegen corrosie en ervoor zorgen dat zij gedurende het gehele verversingsinterval consistent blijven presteren.

Als het gaat om het onderhoud van uw elektrisch voertuig, kies dan voor het gamma Quartz EV Fluids van TotalEnergies, en profiteer van meer vermogen, verbeterde veiligheid en een langere levensduur van uw elektrische motor.
Quartz, aanbevolen door grote autofabrikanten
Kia is partner van TotalEnergies Sinds 2011 heeft de samenwerking tussen Kia Motors & TotalEnergies Lubrificants de gemeenschappelijke visie van beide bedrijven op het gebied van prestaties, kwaliteit aangetoond.
Dankzij de ontwikkeling van hoogwaardige producten en innovatieve oplossingen hebben beide bedrijven hun wereldwijde marktaanwezigheid versterkt en op maat gemaakte diensten geleverd aan Kia-klanten.
Stellantis is partner van TotalEnergies

TotalEnergies en Stellantis hebben de verlenging van hun partnerschap aangekondigd voor een periode van vijf jaar, van 2022 tot 2025, voor de merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles. De twee groepen openen ook een nieuw hoofdstuk met de uitbreiding naar Opel en Vauxhall. Erkende reparatiespecialisten hebben toegang tot de hoogtechnologische en innoverende motoroliën van TotalEnergies uit het Quartz-gamma, die specifiek werden ontwikkeld voor de motoren van deze vijf automerken en die garant staan voor prestaties, betrouwbaarheid en brandstofbesparing.