Skip to content

31/08/2022 News

België : TotalEnergies is gekozen voor de installatie van 4 400 laadpunten voor elektrische voertuigen in Vlaanderen

Parijs, 31 augustus 2022Op aanbeveling van de Directie Mobiliteit en Openbare Werken van het Vlaamse Gewest heeft de Vlaamse overheid TotalEnergies aangesteld voor de installatie en commerciële uitbating van een laaddienst voor elektrische voertuigen in de regio’s West-Vlaanderen (Westhoek, Kortrijk en Brugge) en Vlaams-Brabant (Vlaamse Rand en Leuven). Gedurende de volgende twee jaar zal TotalEnergies tot 4 400 openbare laadpunten installeren. Deze nieuwe laadpalen van 22 kVA zullen voor een periode van 12 jaar worden geëxploiteerd onder de merknaam TotalEnergies en zullen worden bevoorraad met 100% hernieuwbare elektriciteit afkomstig van offshore windenergie, geproduceerd in de Noordzee langs de Belgische kust.

Om TotalEnergies en de verschillende partners (Fluvius, beheerders van wegeninfrastructuur, …) in staat te stellen de aanvragen voor laadstations van gebruikers en lokale overheden efficiënt te behandelen, heeft de Directie Mobiliteit en Openbare Werken een collaboratief internetplatform ontwikkeld waardoor het mogelijk zal zijn om vanaf september 2022 laadstations te plaatsen.

Deze concessie sluit aan bij de verschillende initiatieven van Vlaanderen om de elektrificatie van het wagenpark aan te moedigen, met name een doelstelling van 35 000 geïnstalleerde laadpunten tegen 2025.

“We zijn erg blij met het vertrouwen dat Vlaanderen in ons stelt voor de komende jaren en we zullen onze expertise inzetten om de mobiliteit van de inwoners aan te moedigen en te ondersteunen. Dit succes benadrukt de ambitie van TotalEnergies om de transformatie tot een multi-energie bedrijf verder te versnellen, verklaart Stefaan De Ganck, Directeur TotalEnergies Charging Solutions Belgium. In België, zoals op alle markten waar wij ons ontwikkelen op het gebied van elektrische mobiliteit, streven wij ernaar de klant een ervaring en elektrische laaddiensten aan te bieden die aan zijn verwachtingen voldoen.”

Na het binnenhalen van overheidscontracten voor de installatie en exploitatie van laadstations voor elektrische voertuigen in de steden Brussel, Antwerpen en Gent, versterkt TotalEnergies zijn rol als belangrijke speler op het vlak van elektrische mobiliteit in België.

De Company ontwikkelt ook het aanbod HPC laders (High Power Charging, tot 350 kW) in zijn tankstations langs de grote wegen en autosnelwegen, en biedt laadoplossingen aan bij de woningen van zijn professionele en particuliere klanten.

 

TotalEnergies en zijn laadstations voor elektrische voertuigen

Sinds 2020 breidt TotalEnergies zijn netwerk verder uit in grote steden over de hele wereld, met een breed aanbod aan laadpunten die momenteel in gebruik of in aanbouw zijn: Antwerpen (3 000), Brussel (500), Gent (800), Vlaanderne (4 400), Amsterdam en omstreken (22 000), Londen (1 700), Parijs (2 300), Singapore ( 1 500) en Wuhan (11 000).

 

Over TotalEnergies 
TotalEnergies is een wereldwijd multi-energie company dat energie produceert en levert: olie en  biobrandstoffen, aardgas en groen gas, hernieuwbare energiebronnen en elektriciteit. De 105.000  medewerkers zetten zich in voor energie die steeds betaalbaarder, schoner, betrouwbaarder en voor  zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. TotalEnergies is aanwezig in meer dan 130 landen en plaatst  duurzame ontwikkeling in al zijn dimensies centraal in zijn projecten en activiteiten om bij te dragen tot  het welzijn van de bevolking 

Over TotalEnergies in België 
TotalEnergies is een multi-energie company actief in de productie en levering van energie: olie en biobrandstoffen, aardgas en groen gas, hernieuwbare energiebronnen en elektriciteit. In België telt TotalEnergies 5.000 medewerkers die zich inzetten voor energie die steeds betaalbaarder, schoner, betrouwbaarder en voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. 

 

TotalEnergies Contacts

Media Relations: +33 (0)1 47 44 46 99 l [email protected] l @TotalEnergiesPR

Investor Relations: +33 (0)1 47 44 46 46 l [email protected]