Skip to content

29/07/2021 News

TotalEnergies 24 hours of SPA

Op zaterdag 31 juli start de 73ste editie van ’s werelds grootste GT-race. Dit jaar staan er 58 wagens van negen verschillende constructeurs op de startgrid van de TotalEnergies 24 Hours of Spa, stuk voor stuk op zoek naar een historische zege. 

TotalEnergies 24 Hours of Spa krijgt nieuwe naam vanaf 2021

Een nieuwe naam en een nieuw logo weerspiegelen de waarden van TotalEnergies, een veelzijdig energiebedrijf dat er zich toe verbonden heeft om schone, betaalbare en overal beschikbare energie te produceren en te leveren.

TotalEnergies werd aan het eind van de jaren negentig een partner van de Ardense enduranceklassieker, bleef ook na 2001 en de omschakeling naar GT-regels trouw aan het evenement en vervult sinds 2007 de rol van hoofdsponsor. Sindsdien staat de naam synoniem voor de etmaalrace, zowel als partner van het evenement als in zijn rol van leverancier van hoogstaande brandstof die door alle deelnemers wordt gebruikt.

Ondertussen kan de TotalEnergies 24 Hours of Spa zoals steeds beschikken over een ruime live coverage, via heel wat verschillende kanalen. Dat moet de fans toelaten om de race gratis en via niet-geografisch geblokkeerde streams te volgen, met Frans of Engels commentaar. Deze stream is beschikbaar via de officiële website, de Facebook-pagina van het evenement en de GT World YouTube kanalen. 

Als hoogtepunt van zowel de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli geldt de TotalEnergies 24 Hours of Spa als de absolute waardemeter in GT-enduranceracerij. De editie 2021 komt er twee decennia na de omschakeling naar de GT-regels (2001) en vormt ook de tiende verjaardag van de introductie van de GT3-categorie als de topklasse van de wedstrijd (2011).

Meer info op : https://www.totalenergies24hours.com/