Skip to content

27/06/2022 News

TotalEnergies breidt zijn netwerk laadpalen voor elektrische voertuigen verder uit met een snellaadstation in Nieuwpoort!

een snellaadstation in Nieuwpoort

Deze realisatie komt voort uit een aanbesteding van het AWV (Agentschap voor Wegen en Verkeer) die meerdere carpoolparkings en Park & Rides beheert, waar ruimte ter beschikking is gesteld voor elektrische laadinfrastructuur.

Mijn ambitie inzake de uitrol van laadinfrastructuur is groot. Tegen 2025 moet de teller in Vlaanderen op 35.000 laadequivalenten staan en hebben we elke 25 km (ultra)snellaadinfrastructuur langs de snelwegen en grote verkeersassen. We zetten zowel in op thuis laden, laden op het werk en onderweg laden. Er is hierbij een belangrijke rol weggelegd voor private partners zoals TotalEnergies. Het is mede dankzij deze pioniers dat we de EV-rijder voldoende vertrouwen kunnen geven om overal nabij en snel te laden. Ik ben erg tevreden dat mijn beleid inzake laadinfrastructuur en bijbehorende projectoproepen en aanbestedingen dergelijke sterke initiatieven vanuit de private partners oplevert.” verduidelijkt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken.

En zoals alle laadinfrastructuur uitgebaat door TotalEnergies wordt ook dit nieuwe laadstation in Nieuwpoort 100% bevoorraad met groene energie van Belgische oorsprong!

Deze Vlaamse aanbesteding draagt bij aan de ambitie van TotalEnergies om een belangrijke speler te worden op vlak van elektrische mobiliteit, door de ontwikkeling en uitbreiding van het publieke laadnetwerk doorheen heel Europa.