Skip to content

21/09/2022 News

Twee nieuwe snellaadpunten voor elektrische wagens in Brugge

auto die de leiding heeft

Brugse gebruikers van elektrische voertuigen krijgen extra mogelijkheden om hun elektrische wagen snel op te laden. In samenwerking met TotalEnergies plaatste de stad twee snelle laadpunten aan het station (kant Rijselstraat) en aan het BMCC op het Beursplein.

Elke laadpaal heeft een vermogen van 100kW en beschikt over twee laadpunten.

“Bij het begin van de week van de mobiliteit, zijn we verheugd om via de indienstname van deze snellaadpalen onze expertise in te zetten om de duurzame mobiliteit van Bruggelingen te ondersteunen”, benadrukt Stefaan De Ganck, directeur van TotalEnergies Charging Solutions Belgium. Wij plaatsten eerder al snellaadpunten op enkele randparkings net buiten de stadrand. TotalEnergies is aangesteld voor de installatie van een groot aantal 22 kW publieke laadpunten in en rond Brugge. De eerste van honderden nieuwe laadpunten worden nog dit jaar geplaatst.

Die installatie draagt bij aan de ambitie van TotalEnergies om een belangrijke speler te worden op vlak van elektrische mobiliteit, door de ontwikkeling en uitbreiding van het publieke laadnetwerk doorheen heel Europa.