Skip to content

HVO100: Verminder uw impact op het milieu

Een brandstof van 100% hernieuwbare oorsprong:

 

Vervangt uw gebruikelijke diesel
Vermindert de uitstoot van CO2 en vervuilende stoffen* 
Conform aan de EN 15940 norm

 

HVO100 is een biobrandstof die geproduceerd wordt vanaf plantaardige grondstoffen, en ook deels uit afval en residuen. Het vermindert de CO2-uitstoot met ten minste 50%* en tot 90%** in vergelijking met een standaard brandstof. En de verbranding stoot ook minder gereguleerde vervuilende stoffen uit (NOx, HC, CO en fijnstof) dan een standaardbrandstof.  

 

Een vermindering van de CO2 uistoot van minstens 50%* en tot 90%**
Een gemiddelde vermindering van 12% in verbrandingsdeeltjes***
Een gemiddelde vermindering van 22% in NOx bij verbranding***

 

Kan ik TotalEnergies HVO100 gebruiken in mijn voertuig? JA! Autofabrikanten hebben de brandstoffen die voldoen aan de EN 15490-norm, zoals TotalEnergies HVO100, goedgekeurd op een grote meerderheid van hun dieselmotoren. U kunt 100% HVO100 tanken, of in mengeling of afwisselend met uw gebruikelijke brandstof. 

TotalEnergies HVO100 is namelijk uitsluitend samengesteld uit paraffines, de voornaamste componenten van diesel. We nodigen u uit om contact op te nemen met uw autodealer of de voertuigdocumenten te raadplegen. 

Het gebruik van TotalEnergies HVO100 vraagt dus geen enkele aanpassing aan uw voertuig, en verzekert de goede werking van uw motor (koudebestendig, smeering). 

 

Hoe draagt TotalEnergies HVO100 bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot? Een deel van de primaire grondstoffen die gebruikt worden in de productie van TotalEnergies HVO100 zijn van plantaardige afkomst. De CO2 die uitgestoten wordt bij de verbranding werd eerder door de plant, tijdens zijn groei, uit de atmosfeer gehaald. TotalEnergies HVO100 wordt ook deels gemaakt van afval en residuen die een alternatieve oplossing bieden aan het gebruik van afval uit de landbouw, wat bijdraagt aan de globale aanpak van de circulaire economie.

 

 
Kies uw station waar u TotalEnergies HVO100 kunt tanken